Veelgestelde vragen

vragen

In welke taal vertaal je als kindertolk?
Ik ben geen tolk/vertaalster zoals je die kent. Ik ben kindertolk en (ziels)coach. Ik ‘vertaal’ het gedrag van kinderen naar een boodschap voor de ouder of verzorger. Of ik zoek samen met jou naar een (bio)logische verklaring van je lichamelijke klachten. Of die van je kind. En als ik dan toch een taal moet noemen: ik spreek en versta de taal van het hart of van de ziel. Het gaat erom dat jij de signalen zelf ook leert herkennen.

Ben je een soort van kinderfluisteraar of helderziende?
Een kindertolk of (ziels)coach is geen helderziende. Een kindertolk luistert naar wat jij vertelt over wat het kind zegt of doet. Je krijgt vervolgens jouw eigen woorden weer ‘terug’, maar dan gericht aan jouzelf. Door jou te helpen, wordt je kind geholpen. Een kindertolk observeert jou en je kind niet en kan daarom ook geen kinderfluisteraar genoemd worden.

Is een kindertolk hetzelfde als een kindercoach?
Een kindercoach werkt met kinderen. Een kindertolk met volwassenen. Dat kan een ouder zijn, een verzorger, een leerkracht, een grootouder.

Waarom wordt het kindertolken niet vergoed door de zorgverzekeraar?
Het kindertolken wordt nog niet vergoed omdat het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de methode PresentChild nog niet is afgerond.Β Er zijn overigens wel kindertolken beschikbaar waarbij een vergoeding wel mogelijk is, bijvoorbeeld omdat ze naast kindertolk ook therapeut of homeopaat zijn.

Mijn kind heeft lichamelijke klachten. Kun je die ook vertalen?
Ja, ook dat kan vertaald worden. Als je kind eczeem heeft, is het mogelijk dat jij als ouder erg geΓ―rriteerd bent. Plast je kind in bed, dan kan het zijn dat jij je gevoelens onvoldoende uit. We zullen het samen onderzoeken. Naast de opleiding tot kindertolk heb ik ook de bachelor Biologika gevolgd om jou te helpen ontdekken wat je kunt doen aan je lichamelijke klachten.

Je bent (ook) deugdencoach en deugdenbegeleider. Waarom deze benaming?
Ik hoor wel eens, dat het woord ‘deugden’ oubollig of betuttelend klinkt, maar wat is er dan zo oubollig of betuttelend aan respect, vrijgevigheid, vriendelijkheid, zachtmoedigheid en zelfvertrouwen? Het gaat om karaktervorming en de beste versie van jezelf worden.

Wist je dat het Deugdenproject door de Verenigde Naties uitgekozen is als het beste opvoedprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en levensovertuigingen?

 

 

 

 

 

 

Advertentie