Over mij

De vijftig gepasseerd en nog steeds in de bloei van mijn leven, omdat ik het belangrijk vind om mij te blijven ont-luiken en ont-wikkelen. Mijn naam is Nora Naber. In de eerste plaats ben ik moeder van vier kinderen. In mijn werkzame leven ben ik zo’n 14 jaar werkzaam geweest in het onderwijs en meer dan 18 jaar als redacteur. Behalve dat ik gecertificeerd kindertolk en innerlijk kindtolk ben, werk ik als coördinator in een ontmoetingscentrum en schrijf en redigeer ik artikelen over bewustwording, bezieling, persoonlijke ontwikkeling en positief denken.

Bea Nora NaberIk ben kindertolk geworden nadat ik het boek ‘Het fluisterkind’ las van Janita Venema. Toen ik las dat onze kinderen een boodschap voor ons hadden, voelde ik intuïtief aan, dat het waar was. Ik had jarenlang heel hard gewerkt, en had ondertussen vier kinderen gekregen. Met drie kinderen kon ik het allemaal nog prima bolwerken, maar nummer vier vroeg best veel aandacht. Hij zoog de energie uit mij. Dat deed hij niet voor niets, maar dat had ik toen nog niet in de gaten.

Gewoon weer aan het werk

Na mijn ouderschapsverlof ging ik gewoon weer aan het werk als groepsleerkracht, maar wat mij eerst makkelijk af ging, lukte niet meer. Ik kon geen orde meer houden! Het leek alsof de kinderen in de klas het haarfijn aanvoelden dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ze waren luidruchtig en brutaal. Elke dag ging ik vol goede moed, maar ook met knikkende knieën naar het werk. Eigenlijk wilde ik het liefst nog een tijdlang thuis blijven om voor mijn kind te zorgen, maar ik besteedde weinig aandacht aan die verlangens. Ik wilde mijn man ondersteunen en ook nuttig zijn in de maatschappij. Zo hoort dat toch? dacht ik.

Nog harder werken

In plaats van minder te gaan werken of te stoppen met werken, ging ik ander werk zoeken. Ik ging zelfs nog harder werken en werd schoolleider van een islamitische basisschool. Met hart en ziel zette ik me in voor de ouders en leerlingen. Toch werd ik daar zelf niet gelukkiger van. Integendeel, ik had regelmatig slapeloze nachten en kreeg verschillende lichamelijke klachten. Wat mij op de been hield, was het contact met de ouders die het allerbeste voor hun kind wilden, ook al hadden sommigen het ondertussen zo zwaar met hun eigen leven.

Blind voor de signalen van mijn kind

Toen ik het boek van Janita  las en informatie zocht op de website www.presentchild.nl begreep ik dat mijn kind mij al jaren allerlei signalen gaf, maar dat ik daar blind voor was. Toen ik uiteindelijk besloot om, in overleg met de werkgever, ontslag te nemen, kwam ik thuis te zitten. Ik had ineens zeeën van tijd en kwam eindelijk tot rust. En het mooiste was: mijn zoontje ook.

Achteraf had ik pas door dat alle vier mijn kinderen mij ‘een lesje wilden leren’. Ik ben ze daar enorm dankbaar voor.

Elk jaar gun ik mijzelf een workshop, een cursus of een opleiding. Ik heb in de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en welzijn: stresscounseling, coaching, voetreflexeologie, The Work (van Byron Katie) over stoppen met (ver)oordelen, positief denken en eigen verantwoordelijkheid, Focusing dat over het contact en de verbinding tussen lichaam en geest gaat, en het Deugdenproject, dat over karaktervorming en onze zielskwaliteiten gaat. Momenteel volg ik de master van Biologika over de zielsoorzaken van ziekten. Mijn doel is om mensen bewust(er) te maken van de relatie tussen hun lichamelijke en psychische klachten en de behoeften van de ziel. 
Door alle kennis die ik heb opgedaan, kom ik steeds sneller tot de kern. Tot jouw kern. Wat voor jou een blinde vlek is en wat jou belemmert, poets ik weg, zodat je spiegel helder wordt en het steeds duidelijker wordt wat jou op jouw levenspad te doen staat. En dan nog is het altijd jouw keuze en verantwoordelijkheid wat je met de informatie doet. 

Het is mooi meegenomen dat ik een talenknobbel heb. Behalve de taal van het hart en het Nederlands spreek ik ook redelijk goed Engels, Frans en Duits. En een beetje Arabisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s