De bio-logische – of zielsoorzaken van ziekte

 
Ziekte ontstaat niet zo maar. Het is geen vijandige aanval van buitenaf op je lichaam waar je tegen moet strijden. Het is ook geen toeval of pech of een foutje van de natuur. Ziektes ontstaan in de meeste gevallen * van binnenuit doordat jij:
 
  1. op een onverwacht moment
  2. iets dramatisch hebt meegemaakt
  3. dat je niet kon accepteren
  4. dat je niet (direct) kon oplossen
  5. en waar je je niet of onvoldoende over hebt kunnen uiten.

Het is dus niet het drama zelf dat je beleeft dat jou ziek maakt, maar de manier hoe je er nadien op reageert. Als één van de vijf bovengenoemde voorwaarden niet aanwezig is, word je niet ziek. Maar als jij er innerlijk nog steeds onrustig over bent, dan neemt de biologie het van je over met als enige doel om jou te laten overleven. Je psyche, brein en lichaam gaan voor jou aan de slag. Ziekte kun je daarom zien als een programma dat je brein (je ingebouwde computer) opstart doordat jij onbewust op de knop drukt. 

Herstel

Doorgaans voel je je niet ziek zolang je stress (zoals boosheid, verdriet, angst) ervaart. Dat kan maanden tot jaren duren! Nadat jij tot rust bent gekomen, voel je de pijn en de ongemakken die we ziekte noemen. In feite is je herstel dan al begonnen!
 
Het is een bio-logisch proces: denk maar eens aan de val die je ooit maakte met de fiets. Eerst voelde je niets van de schrik, maar toen het over was en je weer veilig was, voelde je de pijn pas, begon de wond op te zwellen en kwam er daarna vocht of etter uit. Dat zijn tekenen dat je lichaam begonnen is om de wond te helen.

Chronische aandoeningen en ziekten

De tijd heelt alle wonden, zegt men. Dat is vaak ook zo, omdat we ouder en wijzer worden of omdat we geholpen worden door veranderende omstandigheden. Maar het kan ook zijn dat ziektes en aandoeningen terugkeren of niet meer over gaan. Vaak ben je in je (vroege) jeugd door traumatische ervaringen al voorgeprogrammeerd voor hoe je de rest van je leven zult reageren. Onbewust druk je de knop weer in en zet je dit programma  weer aan doordat je opnieuw iets soortgelijks meemaakt of dat je eraan wordt herinnerd vanwege omgevingsfactoren.

Bewustwording

Ik werk volgens de Biologika. Samen met jou ontdek ik wat de bio-logische oorzaak is van je ziekte op basis van de vijf biologische natuurwetten. Als je je bewust wordt, hoe jouw lichaam vóór jou werkt en niet tegen jou, neemt je angst voor ziekten en aandoeningen af. Dit zal het herstel bevorderen en in het vervolg erger voorkomen. Ook word je hierdoor gemotiveerd om vervolgstappen te zetten die bij jou passen. Voor de een kan dat de alternatieve of de spirituele weg zijn, voor de ander de reguliere weg.
 
 
Biologika is afgeleid van de Germaanse Geneeskunde, ook wel . Het gaat om natuurwetenschappelijke informatie over hoe en waarom ziektes ontstaan. In de jaren tachtig van de vorige eeuw ontcijferde natuurkundige, theoloog en internist dr. Geerd Hamer (1935-2017) de vijf biologische natuurwetten: de logische, intelligente, bewijsbare wetmatigheden over het ontstaan van onze ziekteprocessen.
 
Dr. Hamer ontdekte dit toen zijn eigen zoon na een dramatische gebeurtenis stierf en hij na een tijd teeltbalkanker kreeg. Dat kón geen toeval zijn, wist hij diep van binnen. Toen hij hier bewust van werd, kon hij aan zijn helingsproces werken. Vervolgens vroeg hij bij al zijn patiënten na of zij voor de ziekte zich openbaarde een traumatische ervaring hadden gehad. Dat bleek het geval te zijn.
 
 
Mocht jij samen met mij willen onderzoeken wat de achterliggende oorzaak is van jouw ziekte, of de ziekte van je kind, dan kan je daarvoor bij mij terecht. Wil je graag meer weten over Biologika en Germaanse Geneeskunde, bezoek dan de website Biologika Nederland of de website germaansegeneeskunde.nl.
 

*Andere oorzaken

Volgens dr. Hamer is de Germaanse geneeskunde niet van toepassing op onnatuurlijke veranderingen, zoals ongelukken, (be)straling of vergiftiging (door medicijne, chemische middelen, gifstoffen). Biologika komt echter tot nieuwe inzichten. Toeval bestaat niet. Hoe kan het anders dat bijvoorbeeld de ene roker sterft aan longkanker en de andere niet? En hoe is het mogelijk dat je juist op dát moment een ongeluk krijgt.

Wil je meer weten over Biologika? Kijk dan het filmpje hieronder.

Advertentie