Zielsoorzaken van ziekte

 
Als lichaamstolk kijk ik anders naar ziekte. Ziekte is geen kwaadaardige aanval op ons lichaam waar we tegen moeten strijden. Het is ook geen toeval of pech of een foutje van de natuur. Ziekte is een ‘programma’ dat ons brein (onze computer) opstart met als doel om ons te laten overleven. Vaak zijn we in onze vroege jeugd al voorgeprogrammeerd voor hoe we de rest van ons leven zullen reageren.
 
Wij zetten dit programma zelf onbewust aan doordat we onverwachts iets heel heftigs meemaken. Iets dat we niet kunnen accepteren, waar we niet over praten en waar we op dat moment geen oplossing voor hebben. Ons lichaam gaat vervolgens hard aan het werk om ons weer te laten herstellen.

Bewustwording

Ik werk volgens de Biologika. Dat is geen geneeskunde, maar gaat over bewustwording. Als je je bewust wordt, hoe jouw lichaam voor jou werkt, neemt je angst voor ziekten en aandoeningen af.
 
Mocht jij samen met mij willen onderzoeken wat de achterliggende oorzaak is van jouw ziekte, of de ziekte van je kind, dan kan je daarvoor nu ook bij mij terecht. Wil je graag meer weten over Biologika en Germaanse Geneeskunde, bezoek dan de website Biologika Nederland of de website germaansegeneeskunde.nl.

Wil je meer lezen over de zin van ziek zijn? Lees dan deze blog.

Biologika is afgeleid van de Germaanse Geneeskunde. Het gaat om natuurwetenschappelijke informatie over hoe en waarom ziektes ontstaan. In de jaren tachtig van de vorige eeuw ontcijferde natuurkundige, theoloog en internist dr. Geerd Hamer (1935-2017) de vijf biologische natuurwetten: de logische, intelligente, bewijsbare wetmatigheden over het ontstaan van onze ziekteprocessen*.
 
Dr. Hamer ontdekte dit toen zijn eigen zoon na een dramatische gebeurtenis stierf en hij na een tijd teeltbalkanker kreeg. Dat kón geen toeval zijn, wist hij diep van binnen. Toen hij hier bewust van werd, kon hij aan zijn helingsproces werken. Vervolgens vroeg hij bij al zijn patiënten na of zij voor de ziekte zich openbaarde een traumatische ervaring hadden gehad. Dat bleek het geval te zijn.
 
* De Nieuwe Medicina is niet van toepassing op onnatuurlijke veranderingen, zoals ongelukken, (be)straling of vergiftiging (medicijnen, chemische middelen, gifstoffen).