10 dingen die jouw innerlijk kind jou wil vertellen

Neem een momentje voor jezelf en sta jezelf toe om terug te reizen naar een tijd dat je klein was en onbezorgd buiten speelde tussen de bladeren en de bomen. Hoeveel is er nu nog over van het innerlijk kind in jou?ย 

Als je goed luistert, probeert die kleine jongen of dat kleine meisje in jou nog steeds jouw aandacht te trekken. Via je kinderen, je dromen of door iets wonderlijks dat op je pad komt. Je innerlijk kind zal je nooit verlaten, ook al vergeet jij het als je ouder wordt.ย Probeer zo nu en dan toch eens met aandacht te luisteren naar je innerlijke kind. Het zal je helpen op je reis in dit leven.

Luister maar eens naar deze 10 dingen die jouw innerlijk kind jou wil vertellen:

Vergeet niet te lachen!

Volgens verschillende studies lachen kinderen, waar ook ter wereld, zo’n 300 tot 400 keer op een dag, terwijl volwassenen slechts 4 tot 17 keer per dag lachen.

Zeg, luister eens naar me. Ouder worden betekent niet dat je minder moet lachen. Je neemt je leven en vooral jezelf veel te serieus! Neem een voorbeeld aan mij: ontspan en geniet van alles wat halal is (wat mag) in het leven, vooral van de kleine dingen.

Je bent nu veilig, en ik ook

De meesten van ons hebben wel een of ander klein of groot trauma opgelopen in onze jeugd, waar we jaren later nog last van hebben. Als we er aan terugdenken, voelen we nog de pijn en verdriet. Ons lichaam reageert als vanouds en gaat in een kramp. Maar ondertussen ben ik, jouw innerlijk kind, al lang in veiligheid.

Geef jezelf nu toestemming om het verleden te accepteren. Het was toen waar, maar nu niet meer. Het verleden is voorbij en komt nooit meer terug. Je hoeft niet meer bang te zijn; je bent veilig nu. Laat de gebeurtenis los, dan laat het jou ook los.

https://pixabay.com/nl/meisje-lamp-lantaarn-kind-cute-1151622/
Je hoeft niet meer bang te zijn. Je bent veilig nu. foto: pixabay/digital designer

Laat je pijn los!

Ik zei het net al tegen je, en ik herhaal het nog een keer.ย  Als je die pijnlijke pagina van jeย  levensverhaal wil omslaan, zul je het verleden moeten loslaten. Hoe? vraag je jezelf misschien af. Haal er de levenslessen uit die jou dienen, vergeef de mensen die jou pijn hebben gedaan (zodat zij jouw leven niet meer bepalen!). En vooral: vergeef jezelf voor de fouten die je gemaakt hebt of voor alle kansen die je gemist hebt. Je kunt niet verder met je verhaal, als je dezelfde pagina steeds opnieuw leest. Sla de bladzijde om, open je hart voor de toekomst. Het is tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven over hoe jij jezelf bevrijd hebt.

Hou de dingen simpel

Je leven was simpel toen je nog kind was. Je had enorm veel fantasie en maakte je geen zorgen over gisteren of morgen. Zou het niet heerlijk zijn om nu nog steeds zo in het leven te staan?

Besef dat het slechts gedachtes zijn, al die zorgen. Als je er last van hebt, bedenk dan hoe het zou zijn zonder die gedachten. Hoe zou je je dan voelen? Hou dit gevoel vast en laat de gedachten die je leven moeilijk maken gewoon los. Zo simpel kan het zijn.ย Geef jezelf toestemming om – net als vroeger – te fantaseren en je passie te volgen.

Jij bent goed genoeg!

Hoe vaak heb je geluisterd naar die negatieve stem in je hoofd? Die stem die jou altijd naar beneden haalt, die sarcastische stem, die niet in jou gelooft. Het komt door wat andere mensen tegen je zeiden toen je zo klein was als ik. Je bent het gaan geloven en je blijft die belemmerende gedachtes nog steeds herhalen in jezelf.

Maar ik zeg het nu tegen je: het is onzin! Laat andere mensen niet bepalen hoe jij over jezelf denkt. En wuif die influisteringen weg, want jij bent goed genoeg! Vervang die giftige gedachten door positieve gedachten waar je blij van wordt en herhaal die, totdat je ze gaat geloven. En je zult zien wat er gebeurt!

We zullen altijd samen zijn

Toen ik klein was, dacht ik dat als je groter was, je volwassen en wijs zou zijn. Nu besef ik dat je als volwassene soms een kind bent in een groter lijf. Ik zal jou nooit verlaten, want ik ben een belangrijk deel van je. Ik herinner je aan je puurheid, aan je wezenlijke behoeftes en aan je authenticiteit.

Je hoeft daarom geen afscheid van mij te nemen. Waardeer mij, en eer mij! Keer bij jezelf naar binnen, voel wat je diepste verlangens zijn en luister daar eens naar.

Laten we spelen!

Kinderen brengen de meeste tijd spelend door, volwassenen werkend. Als jij geen tijd neemt om te ontspannen en plezier te maken, zul je het leven erg saai worden en word jij geleefd. Dit is niet wat je wil!

Probeer daarom om iets van je verantwoordelijkheden op te geven, zodat je tijd neemt voor jezelf. Je bent niet alleen op de wereld om allerlei rekeningen en belasting te betalen. Je mag, als je aan je verplichtingen hebt voldaan, ook genieten van het leven. Heb je zin om buiten te spelen? Ontbloot dan je voeten en bouw zandkastelen, in je eentje of samen met je kinderen. Het zal je ziel goed doen, en je maakt mij er blij mee.

Je bent mooi geschapen!

Kinderen weten niet wat lelijk is, omdat ze geen lelijkheid in hun hart hebben. Ze zien geen lelijkheid in zichzelf of in de wereld om zich heen, omdat ze puur zijn en alleen liefde en schoonheid kennen.

Kijk daarom in de spiegel en waardeer jezelf. Je bent door God geschapen. Hij heeft jou met aandacht en liefde gemaakt en alleen al daarom ben je van waarde. Vertel je zelf wat je mooi aan jezelf vindt, van je uiterlijk en je innerlijk. Kijk met de ogen van het innerlijk kind naar jezelf en naar de buitenwereld. Wees vrij van oordeel, van discriminatie, van zelfhaat, van labels. Als jij zo leert kijken, zal je innerlijke schoonheid zichtbaar worden en zul je stralen.

https://pixabay.com/nl/vader-en-zoon-wandelen-liefde-kind-2258681/
Voel liefde voor jezelf en deel hiervan uit aan andere mensen. foto: pixabay/4144132

Wees niet bang om lief te hebben

Kinderen hebben nog geen muren om zichzelf heen opgebouwd. Ze houden onvoorwaardelijk van hun ouders en van anderen, met hun hele hart. Als we ouder worden en vriendschappen verbroken worden, mensen ons veroordeeld of verraden hebben, leren we om ons af te sluiten van andere mensen.

Ik zeg tegen je: hou toch van andere mensen, ook al krijg je er niets voor terug. Onvoorwaardelijke liefde is houden van andere mensen zonder dat je er iets voor terug verwacht. Je geeft omdat je wil geven! Denk daaraan de volgende keer als je de kilte in je hart voelt opkomen, omdat iemand je kwetst. Denk aan wat ik, jouw innerlijk kind, zou willen dat er gebeurt. Ik wil dat je liefde voor jezelf voelt en van die liefde uitdeelt. Dan komen er vanzelf mensen op je pad die jou waarderen om wie je bent en blijven de mensen weg die jouw energie opslurpen.

Ik hou van jou

Deze affirmatie is misschien wel het belangrijkste van allemaal. Het is zo belangrijk dat jij jezelf accepteert met al je imperfecties. Ik wil als jouw innerlijk kind, dat jij van jezelf houdt, zoals je vroeger van jezelf hield. Haat en zelfhaat zijn aangeleerd. Geloof er niet in.

Stel je voor dat ik nu op jouw schoot zou zitten alsof ik je eigen kind was. Zou je dan niet van mij houden? Zou je mij niet tegen alle kwaad in de wereld willen beschermen? Neem mij daarom op schoot en heb me lief. Dan zal de liefde gaan stromen.

hoofdfoto: pixabay/juliezkoven0. bron: bewerking vanย 10 things your inner child wants to tell you
Advertentie

2 gedachtes over “10 dingen die jouw innerlijk kind jou wil vertellen

  1. khadiedja

    Ontroerend… Ja, zeker. Mee eens. Mooie fotoos ook. Opm.: het is ‘willen’ meervoud; 10 Dingen die jouw innerlijk kind jou willen vertellen. In het Engels staat het ook niet goed. BrkLlh fkm.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s