Baby’s die ’s nachts niet doorslapen zijn slimmer

Als een verse ouder wil je het liefst dat je baby gelukkig en gezond is. En als je heel eerlijk bent, heb je ook het liefst dat ze zo gauw mogelijk na de geboorte de hele nacht doorslapen, zodat jij aan je rust toekomt.

Maar als je kleintje je de hele nacht wakker houdt en huilt, zou dat best wel eens een goed teken kunnen zijn. In elk geval volgens wetenschappers.

Volgens onderzoek van de Universiteit van Bristol zijn de donkere kringen onder je ogen werkelijk waar iets waard. Dat is omdat baby’s die de hele nacht niet doorslapen in potentie slimmer zijn dan de baby’s die dat wel doen.

baby-2387661_1920
Houd je baby je ’s nachts wakker? Dan is hij mogelijk slim!

Professor Peter Fleming, die gespecialiseerd is in de gezondheid van kinderen en ontwikkelingspsychologie, beweert dit tegenover Buzzfeed.

Er lijkt een relatie te zijn tussen ’s nachts niet doorslapen en een hoge mate van intelligentie. Dus vader en moeders met slapeloze nachten: wees getroost: jouw baby is gewoon slim!

Andere tekenen van intelligentie

Er zijn overigens ook andere tekenen die duiden op een hogere intelligentie. Als je kind bijvoorbeeld volledig geobsedeerd is door dinosauriërs en het verschil kan uitleggen tussen een Brachiosauraus and a Diplodocus, dan is de kans aanwezig dat je een klein genie in huis hebt rondlopen. 

Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Indiana en de Universiteit van Wisconsin. Kinderen met obsessieve interesses, zoals dinosauriërs, zouden een groter uithoudingsvermogen hebben, een verbeterde concentratie en zouden beter in staat zijn om ingewikkelde informatie te verwerken.

Daarnaast zouden ze ook beter in staat zijn om strategieën te ontwikkelen om de problemen in hun leven op te lossen.

Wees niet ongerust als de interesse afneemt, want 20 % van de kinderen raken hun interesse kwijt als ze rond hun vierde, vijfde naar school gaan. 

Bron: www.mirror.co.ukwww.mirror.co.uk foto: pixabay.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: