Biologika: de zin van ziek zijn

In maart 2020 heb ik de bachelor training van Biologika Nederland afgerond over de zielsoorzaken van ziekten, (update:) en in september 2021 de master.

Biologika, De Nieuwe Medicina, is een nieuw leervak. Het gaat om natuurwetenschappelijke informatie over hoe en waarom ziektes ontstaan. In de jaren tachtig van de vorige eeuw ontcijferde natuurkundige, theoloog en internist dr. Geerd Hamer (1935-2017) de vijf biologische natuurwetten: de logische, intelligente, bewijsbare wetmatigheden over het ontstaan van onze ziekteprocessen*.
Dr. Hamer ontdekte dit toen zijn eigen zoon na een dramatische gebeurtenis stierf en hij na een tijd teeltbalkanker kreeg. Dat kón geen toeval zijn, wist hij diep van binnen. Toen hij hier bewust van werd, kon hij aan zijn helingsproces werken. Vervolgens vroeg hij bij al zijn patiënten na of zij voor de ziekte zich openbaarde een traumatische ervaring hadden gehad. Dat bleek het geval te zijn.
Alles wat er in je lichaam gebeurt voldoet aan wetmatigheden. Als het gezond is, maar ook als het ziek is. Ook als je er niets van merkt. Ook als je er niets van gelooft. Deze wetmatigheden gelden voor alles wat leeft, of dat nou planten, dieren of mensen zijn. Niets en niemand uitgezonderd. Het werkt bij alles wat leeft op dezelfde manier.

Een andere kijk op ziekte

Biologika gaat om een andere kijk op ziekte. Ziekte wordt niet beschouwd als een kwaadaardige aanval op ons lichaam waar we tegen moeten strijden. Het is ook geen toeval of pech of een foutje van de natuur. Het is een ‘programma’ dat onze computer (ons brein) opstart met als doel om ons te laten overleven.
Wij zetten dit programma zelf aan doordat we onverwachts iets heel heftigs meemaken. Iets dat we niet kunnen accepteren, waar we niet over praten en waar we op dat moment geen oplossing voor hebben. Ons lichaam gaat vervolgens hard aan het werk om ons weer te laten herstellen.

Bewustwording

Biologika is geen geneeskunde, maar gaat over bewustwording. We leren dat we kunnen vertrouwen op het zelfhelend vermogen van ons lichaam.
Mocht jij samen met mij willen onderzoeken wat de achterliggende oorzaak is van jouw ziekte, of de ziekte van je kind, dan kan je daarvoor nu ook bij mij terecht.
Wil je graag meer weten over Biologika, bezoek dan de website Biologika Nederland.
* De Nieuwe Medicina is niet van toepassing op onnatuurlijke veranderingen, zoals ongelukken, vergiftiging (denk aan onnatuurlijk eten, chemische middelen, gifstoffen), (be)straling en alle gevolgen daarvan.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s